|
|
| 03 Февруари 07, 16:27
|
Картофи със сирене в гювече |
3 по-едри картофа, 1 1/2 кренвирша, 150 гр. краве сирене, 6-7 супени лъжици майонеза, 1/2 бульон, 2 яйца, кашкавал, шарена сол, черен пипер, 2 с.л олио |
Картофите се обелват и се сваряват, почти до готовност. След това се нарязват на филийки. На дъното на гювече се сипва 1 лъжица олио, нареждат се ред от картофите, над тях нарязаният на колелца кренвирш и ред настъргано сирене. Върху сиренето се разпределя една лъжица от майонезата. Поръсва се с шарена сол и черен пипер. Тази процедура се повтаря още веднъж като най-отгоре се завършва с ред от картофите. Налива се 1 к.чаша от бульона. Гювечето се захлупва и се запича във фурна или MW. След като картофите са напълно омекнали и изпечени, всяко гювече се залива със смес от разбитите с майонеза яйца и се слага отново във фурната, за да стегне сместа. Когато е напълно готово поръсваме с настърган кашкавал и запичаме за кратко, колкото да хване коричка. |
|