|
|
| 03 Февруари 07, 15:52
|
Гювеч по Гушански |
750 г свинско месо, 100 г масло, 2 глави (100 г) кромид лук, 2-3 бр. (150 г) червени домати, 4-5 бр. (300 г) картофи, 1 ч.л. (5 г) червен пипер, 5 бр. яйца, 250 г кашкавал, магданоз, сол |
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в мазнината. Прибавя се едро нарязаният лук и се задушава до омекване, а след това се слага червеният пипер. В пръстен гювеч се поставя месото заедно с картофите и доматите, нарязани на кръгчета. Ястието се залива с малко топла вода, посолява се и се пече във фурната. Когато е почти готово, се залива със смес от разбитите яйце и настъргания кашкавал. Допича се, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася. |
|