|
|
| 28 Януари 07, 12:58
|
Боб яхния |
500 гр.зрял фасул, 2 моркова, 1/2 консерва домати или 3 – 4 с.л.доматено пюре, размито във вода, олио, 1 голяма глава лук, джоджен, 2 с.л.брашно, 1 кубче бульон
1 ч.л.сода, сол |
Бобът се измива и се накисва в гореща вода. Достатъчно е около 1 час време. Бобът се отцежда, изсипва се в тенджера и се покрива с вода. След като първата вода заври, тя се изхвърля.
Добавят се морковите, настъргани на ренде, доматеното пюре, кубчето бульон, джодженът и лъжичката сода, за да се свари по – бързо бобът. Залива се с около 2 л.вода. След като яденето заври, се оставя да къкри около 1 и 1/2 - 2 часа.
Ако е необходимо, се добавя още сол, на вкус.
Прави се запръжка от олиото, брашното, за сгъстяване, лука, нарязан на ситно, и червения пипер. |
|