Какво да сготвим?!

 
Какво да сготвим?!

 
Рейтинг: 3.00
(471)
Закуски
Салати
Супи
Ястия с кайма
Ястия с месо
Безмесни ястия
Ястия с колбаси
Готвим в гювеч
Десерти
Туршии
Музика
Връзки
Картички
Видео
Форум


Традиции

Безмесни ястия / Любими постни рецепти

28 Януари 07, 12:56
Боб в гърне
зрял боб (фасул) - 2 ч.ч., кромид лук - 1 глава, праз лук - 1/2 стрък (или 1 глава кромид лук), морков - 1 бр., джоджен - 1 ч.л., чубрица - 1 ч.л., олио - 2 с.л., червен пипер - 1 с.л. магданоз - 1 китка, вода
Почистеният и измит боб се накисва за през нощта във вода. Лукът и моркова се нарязват на дребно и заедно с боба се изсипват в голямо глинено гювече. Добавят се джоджена и чубрицата и всичко се залива с вода така, че водата да остане около един пръст под капака. Ястието се слага във фурна или на печката да ври докато бобът омекне. През това време се следи водата да не изври. Червеният пипер се запържва с олиото в тиган след което с черпак в тигана при непрестанно бъркане се сипват 2-3 черпака от сварения боб. Съдържанието на тигана се изсипва в гювечето, разбърква се и се оставя да поври няколко минути. Преди сервиране ястието се поръсва с магданоз.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1357