|
|
| 06 Януари 07, 10:43
|
Чушки с боб |
сухи чушки, 200 г. боб, 2-3 глави лук, 2 моркова, 1 ч. л. червен пипер, половин буркан смлени домати, подправки (чубрица, джоджен, девисил) и сол |
Сваряват се добре 200 гр. боб и се отцежда. В повече олио се запържва много лук (2-3 глави), 2 моркова на ситно; като се запържи, се прибавя 1 ч.л. червен пипер и половин буркан смлени домати, подправки (чубрица, джоджен, девисил) и сол. Слага се в тигана и отцедения боб. След като поври малко - около 5 минути - се маха от огъня и се пълнят чушките. Редят се в тава, заливат с още малко олио, слага се вода до средата на чушките и се пекат. |
|