|
|
| 02 Януари 07, 12:13
/ Автор: gotvetesmen.com
|
Печени картофи |
Картофи 4 големи, Сирене, Кашкавал,
Масло, Чесън 4 скилидки, Магданоз,
Черен пипер, Готварска сол |
Измийте картофите и ги поставете в тава. Печете на слаба фурна около 1 ч, докато омекнат. След това ги извадете и ги разрежете на половини. Всяка половинка издълбайте малко и издълбаната част сипете в чиния.
Пасирайте добре и прибавете настъргано на ренде сирене, малко омекнало масло, счукан чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте много добре плънката и напълнете половинките от картофите.
Върху всеки картоф поставете по малко настърган кашкавал. Наредете отново в тавата и печете на силна фурна, само да се запече отгоре кашкавала. След като извадите от фурната, всяка кошничка от картоф украсете с клонче магданоз. |
|