|
|
| 02 Януари 07, 11:29
/ Автор: gostilnica.hit.bg
|
Кръчмарско кюфте |
500 гр кайма (смес), 1 малка глава лук, 100-150 гр гъби (пресни или стерилизирани), 2 с. л. краве масло, 50 гр кашкавал, сол, черен пипер, счукан кимион |
Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на ситно и ги задушете в маслото с малко сол и черен пипер. Измешайте каймата заедно с нарязания на ситно лук и с подправките. Прибавете 2-3 с. л. топла вода, за да стане по-пухкава. Оформете 5 питки, като в средата на всяка сложете по 1 с. л. от гъбите и по няколко кубчета кашкавал. Затворете отвора с кайма, приплескайте кюфтетата и ги изпечете на силна скара. По желание в каймата може да прибавите и малко лют червен пипер. |
|