|
|
| 02 Януари 07, 11:26
/ Автор: bg kulinar
|
Мусака с кисело зеле |
Продукти: 750 гр. кайма, 1500 гр. kисело зеле, 100 гр. лук кромид стар, 2 бр. яйца, 10 гр. брашно тип 500, 1 ч.л. червен пипер |
Приготвяне:
Към каймата се прибавят ситно нарязания лук, червения пипер, брашното и половината мазнина. Сместа се посолява и се пържи 2-3 минути. В останалата мазнина се задушава няколко минути зелето, нарязано на ситно. В тавичка се нареждат на пластове кайма и зеле, като се започне от мляното месо. Ястието се залива с вода (да се покрие) и се пече в средно гореща фурна.След като изври водата и омекне зелето, се прибавят разбитите яйца. Ястието отново се запича и се поднася поръсено с черен пипер. |
|