|
|
| 07 Ноември 06, 19:07
|
Мусака с колбаси |
5—6 картофа, 250 г колбаси, 5—6 домата, 1 глава кромид лук,
1/4 пакетче прясно масло, 2—3 яйца, 1/2 ч. ч. прясно мляко,
2 с. л. галета, черен пипер, сол.
|
Картофите се обелват и се сваряват в малко количество подсолена вода, след което се смачкват с вилица и се разбиват с млякото и маслото. В намазана с мазнина и наръсена с галета тава се разстила на равномерен пласт половината картофено пюре. Върху него се нареждат филийки от доматите, а върху тях — филийки от колбасите. Наръсва се ситно нарязаният лук и се разстила останалото пюре. Ястието се залива с разбитите яйца и се пече в гореща фурна до слабо зачервяване. Непосредствено след изваждането му от фурната се наръсва с настърган кашкавал. Поднася се с прясна салата или с туршия. |
|