Какво да сготвим?!

 
Какво да сготвим?!

 
Рейтинг: 3.00
(471)
Закуски
Салати
Супи
Ястия с кайма
Ястия с месо
Безмесни ястия
Ястия с колбаси
Готвим в гювеч
Десерти
Туршии
Музика
Връзки
Картички
Видео
Форум


Традиции

Ястия с колбаси / Със салам

07 Ноември 06, 19:07
Мусака с колбаси
5—6 картофа, 250 г колбаси, 5—6 домата, 1 глава кромид лук, 1/4 пакетче прясно масло, 2—3 яйца, 1/2 ч. ч. прясно мляко, 2 с. л. галета, черен пипер, сол.
Картофите се обелват и се сваряват в малко количество подсолена вода, след което се смачкват с вилица и се разбиват с млякото и маслото. В намазана с мазнина и наръсена с галета тава се разстила на равномерен пласт половината картофено пюре. Върху него се нареждат филийки от доматите, а върху тях — филийки от колбасите. Наръсва се ситно нарязаният лук и се разстила останалото пюре. Ястието се залива с разбитите яйца и се пече в гореща фурна до слабо зачервяване. Непосредствено след изваждането му от фурната се наръсва с настърган кашкавал. Поднася се с прясна салата или с туршия.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2645