|
|
| 15 Октомври 06, 11:30
|
Мързелива лазаня |
Половин пакет макарони, някакъв колбас (пилешки, кренвирш, просто салам), сирене, кашкавал, около 500 гр. домати (пресни настъргани или консервирани), топено сирене, сол, риган, босилек, чубрица, черен (бял) пипер, мазнина |
Макароните се сваряват и прецеждат (но не се охлаждат в студена вода). Преместват се в тавичка, с такива размери, че да поеме тях и соса.
В по-дълбок тиган запържвате колбаса в загрята мазнина. Когато вземе да ви харесва на цвят (или вече ви е писнало да го пържите) се слагат доматите. Когато те заврят се слагат подправките. Слага се и натрошеното сирене. Оставяте това да поври малко, докато се посгъсти (около 5 - 10 минути).
Пресипвате соса към макароните и разбърквате всичко това много добре. Поръсва се обилно с кашкамал и парченца топено сирене.
Пече се във фурната около 45 минути на 200 градуса. Целта е останалата вода от доматите да се изпари и по този начин макароните да станат леко разварени в доматите, а от друга страна да можете после да го режете на порции. |
|