|
|
| 06 Октомври 06, 12:13
|
Баница с кремвирши |
точени кори за баница (по-фини), 3-4 яйца, сирене (количеството е по желание - май е по-добре при объркване с яйцата да се получи по-рядка смес, за да не станат баничките много сухи), масло около 100 грама, кренвирши (по половин на 1 кора)
|
Срязвам кренвиршите на две по дължина (ако са по-дълги, отрязвам част от края; парчетата да са дълги наполовина на ширината на кората), разбърквам сиренето с яйцата, разтопявам маслото, без да го прегарям.
Разстилам корите. Всяка от тях намазвам с разтопено масло. На две места в средата слагам от сиренето с яйцата, а на ръба на кората (в средата на ръба) слагам кренвирш. Прегъвам от двете страни към средата така, че да се покрие целият кренвирш, и завивам кората. Получават се дълги тънки банички. (Дано да съм обяснила разбираемо, мисля, че няма кой знае каква философия). Отгоре ги намазвам с останалото масло и пека до зачервяване. След изпичането ги напръсквам с вода и ги завивам с хавлия да се задушат.
|
|