|
|
| 18 Септември 06, 18:41
|
Пиле с ориз |
1 бр. пиле 1-1.2 кг, 100 гр.грах, 100 гр.домати, 100 гр.моркови, 30 гр.кервиз, 1.5 ч.ч.ориз, 1 гр.черен пипер, 50 гр.лук, 10 гр. сол, 1 с.л. растително масло |
Пилето се почиства, измива се и се нарязва на порции.
Подготвя се бульон от моркови, грах, кервиз и сол.
Нарязаното пиле леко се сварява в бульона.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло.
Оризът се почиства, изплаква се със студена вода и се прибавя към лука.
Сместа се бърка няколко минути.
Настъргват се на едро ренде доматите.
Към ориза се прибавят доматите и свареният грах.
Така направената смес се задушава за 2-3 мин., посолява се и се добавя черният пипер.
Сместа с ориза се сипва в тавичка, залива се с бульонан от пилето в съотношение 1:2,5.
В тавичката се поставят и нарязаните порции пиле.
Пече се във фурна на 200-250 градуса, докато оризът погълне бульона.
Ястието се сервира топло. |
|