|
|
| 18 Септември 06, 18:37
|
Пиле яхния с гъби |
800 гр.пиле, 200 гр.гъби, 150 гр.лук, 150 гр.картофи, 50 гр. доматено пюре, 2 с.л. растително масло, 10 гр.червен пипер, 1 гр.черен пипер, 6 гр.сол
1 ч.л. брашно |
Пилето се нарязва на порции и се задушава, след което се изважда от маслото.
В същата мазнина се задушава лукът, нарязаните на тънко и на дълго, и леко сварени гъби.
Когато лукът стане прозрачен, се слага брашното и се задушава до златисто.
Прибавя се доматеното пюре и се пържи, докато стане зърнесто.
Ръси се с червен пипер, слага се запърженото месо и се залива с хладка вода.
Добавят се почистените и нарязани картофи и се посолява.
Яхнията се вари на тих огън до омекване на месото. |
|