|
|
| 17 Септември 06, 22:29
|
МУСАКА С МАКАРОНИ |
2/3 пакет макарони, 600 гр кайма, 4 с.л. oлио, 2 глави кромид лук, 3 домата, 4 скилидки чесън, червен пипер, сол, магданоз, копър, 2 яйца
2 ч.ч. кисело мляко |
Подсолена вода завира на силен огън, като се добавя малко сол и малко олио. Слагат се макароните и се варят, докато омекнат.
Прецеждат се и се изплакват със студена вода. Докато макароните се варят, се приготвя останалото. Добре е каймата да е смесена (телешко/свинско), за да се омазнят добре макароните. Слага се в малко студена вода на котлона и се размачква с вилица. Запържва се заедно с олиото и лука.
Последни се добавят доматите, чесъна и подправките.
В тавичка се изсипват половината от сварените макарони, върху тях се разстила изпържената смес и най-отгоре – останалите макарони. Може и всичко просто да се избърка хубаво накуп. Не се добява никаква вода в тавичката! Залива се с разбитите с кисело мляко яйца. Пече се до зачервяване. Тази манджа обича мазничкото! Става за около 20-30 минути. |
|