|
|
| 17 Септември 06, 10:28
|
Палачинкова торта |
|
Правят се 15 бр. палачинки-може по дебелички.
Започват да се нареждат в голама чиния за торта, като всяка се маже с:
Първа палачинка: майонеза+варени яйца нарязани на тънки кръгчета
Втора палачинка: лютеница + настъргано сирене
Трета палачинка: майонеза + варени яйца нарязани на тънки кръгчета
Четвърта палачинка: кисели краставички и шунка/мек салам /на тънки парчета
Пета палачинка: лютеница+топено сирене
Шеста палачинка: майонеза + настърган кашкавал
Седма палачинка: шунка/мек салам, ако е шпек-да е на малки пърченца, защото после тортата се реже много трудно//
Осма палачинка: лютеница + настъргано сирене
Девета палачинка: сварени яйца на тънки филийки+маслини/обескостени/
Десета палачинка: майонеза + шунка + кисели краставички
Единадесета палачинка: настърган кашкавал
Дванадесета палачинка: шунка + варени яйца на филийки
Четиринадесета палачинка: лютеница
Педнадесета палачинка/последна: намазва се с майонеза, настъргва се кашкавал – обилно и се украсява с кръгчета варени яйца, маслини, моркови., магданоз, домати и др.
Майонезата и лютеницата се слагат на тънък пласт.
Вместо кисели краставички, могат да се сложат пресни домати или краставици.
Можете да слагате и други продукти по ваш вкус, но трябва да са тънко нарязани и на малки парчета, защото трудно се реже тортата. |
|