|
|
| 17 Септември 06, 10:19
|
Руло "Стефани" |
500гр. кайма, яйца, моркови варени, kисели краставички, две филии сух хляб, сол, черен пипер, чубрица, лук, галета |
Настъргания лук, се смесва с каймата и подправките. Накиснатия сух хляб се оцежда и се стрива в каймата. Цялото това се омесва с едно яйце. Разстилаш го върху мокра кърпа (за да не ти лепне) и подреждаш половинки варено яйце, моркови и кисели краставички (нарязани на ивички). Половинките яйца са толкова че да се запълни рулото. С помощта на мократа кърпа го завиваш на руло и го слагаш в намазнена тавичка. Поръсваш го отгоре с галета и докато се пече ако от някъде пробие ръсваш галета върху дупката. По желание може да се нарежат картофи около рулото, но тогава трябва да сложиш и малко водичка. |
|