|
|
| 07 Септември 06, 18:42
|
ПАТЛАДЖАНИ БЮРЕК |
2бр. патладжани - средни, 200-250гр. сирене, 2 яйца за плънката, 5 яйца за панировката, 100-150гр. кашкавал, брашно, галета, подправки |
Патладжана, нарязан на кръгчета /или на филийки, но на кръгчета е по-малък и лесен за обработка/ Потапя се за 15-20 мин. в пресолена вода, за да си пусне горчилката, след което се изцежда. Нареждат се кръгчетата в тава, като се застъпват едно за друго и се запича за 10-15 мин. - колкото да омекне само с 1/2чаша вода.
Приготвя се плънка от сирене, намачкано с яйце (евентуално подправки-розмарин или чубрица, счукана скилидка чесън, черен пипер), която се поставя между две приблизително еднакви парчета патладжан. Панира се последователно: брашно-разбити яйца, галета, разбити яйца с настъргания вътре кашкавал (тук може да е само яйца, но с кашкавала е по-хубаво) . Пържи се в повечко олио.
Могат да се поднесат с кисело мляко, чесън и копър. |
|