|
|
| 03 Септември 06, 21:23
|
Гъби с ориз |
1 буркан /420 г/ стелиризирани гъби, 2 ч.ч. ориз, 1 глава лук, 1 пакетче краве масло, копър, черен пипер, сол. |
Задушаваме до омекване в маслото, към което сме прибавили 1 с.л. вода, ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните гъби, задушаваме няколко минути, заливаме със сока от консервата, към който сме прибавили гореща вода, за да получим 4 ч.ч. течност, и кипваме ястието. Прибавяме почистения и измит ориз, посоляваме и оставяме да ври на тих огън или да се пече в умерена фурна, докато оризът набъбне и поеме течността. Поднасяме ястието поръсено с черен пипер и ситно нарязан копър. |
|