|
|
| 28 Август 06, 19:44
/ Автор: gotvete s men
|
Картофени палачинки |
1 ½ кг Картофи, 1 Лук, 2 Яйца, 2 Лъж. брашно, Сол/Пипер, олио за пържене |
Картофите се измиват и обелват.Настъргват се фино в голяма купа. Обелва се лyка и се нарязва възможно на дребно и се смесва с настърганите картофи. Добавят се яйцата и брашното и се получава каша.
Олиото (около 1см ниво) се нагрява в тиган.
Прави се палачинка от картофената маса, която се пържи окол 3-4 мин от всяка страна на среден огън (до златисто- кафяво).
По традиция се залива с ябълков конфитюр и се поръсва със захар, но може и да се настърже сирене (по наш вкус). |
|