Какво да сготвим?!

 
Какво да сготвим?!

 
Рейтинг: 3.00
(471)
Закуски
Салати
Супи
Ястия с кайма
Ястия с месо
Безмесни ястия
Ястия с колбаси
Готвим в гювеч
Десерти
Туршии
Музика
Връзки
Картички
Видео
Форум


Традиции

Ястия с месо / Агнешко месо

26 Август 06, 08:11
КАША С АГНЕШКО МЕСО
агнешко месо 750 г, брашно 5 супени лъжици, краве масло 125 г, чесън 10 скилидки, оцет 1 супена лъжица, червен пипер 1 чаена лъжичка, черен пипер и сол на вкус.
Месото се отделя от костите, нарязва се на късчета и се слага да ври в съд с 4-5 чаени чаши подсолена вода. Брашното се запържва до порозовяване в половината от мазнината, след което при непрекъснато разбъркване се разрежда на каша с бульона от месото. Към кашата, след като поври десетина минути, се прибавят месото, черният пипер, счуканият чесън и оцетът. Ястието се вари още 10-15 минути. При поднасянето се полива с останалото масло, оцветено с червеният пипер.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3993