|
|
| 25 Август 06, 21:47
|
Яхния с пиле |
1 пиле
1/2 ч.ч. растително масло
2 глави лук
5-6 домата
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 лютива чушка
чубрица
магданоз
сол |
Пилето се нарязва на парчета, които се изпържват в мазнината, а след това се изваждат. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, а след това доматите, нарязани на четвъртинки. Прибавят се брашното и червеният пипер и се налива топла вода. В соса, след като кипне, се слага месото заедно с черния пипер и чубрицата. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на тих огън, като от време на време се долива по малко топла вода. Към края се прибавя брашното, размито в студена вода. След като поври още няколко минути, ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз, сваля се от огъня и се поднася. |
|