|
|
| 03 Септември 06, 21:34
|
Кюфтета в млечен сос |
600-700 г кайма /смес/, 2 филии отлежал бял хляб /без кората, 4 яйца, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 1/2к.ч. олио, 1 бучка /колкото орех/ краве масло, 2 ч.ч кисело мляко, 2-3 с.л. настърган кашкавал, 1-2 с.л. брашно, магданоз, копър, черен пипер, сол. |
Омесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, 1 яйце, ситно нарязания лук, черен пипер и сол. Оформяме не много големи кюфтета, които овалваме в брашното и леко изпържваме в силно сгорещената мазнина. После ги нареждаме в намаслена тавичка, така че помежду им да има разстояние. Приготвяме заливка от останалите яйца, разбити в киселото мляко, мазнината от пърженето и 1 щипка сол. Изсипваме заливката при кюфтетата и ги запичаме десетина минути в предварително загрята силна фурна. Непосредствено преди да извадим от фурната, поръсваме ястието със смес от настъргания кашкавал и ситно нарязани магданоз и копър. Поднасяме кюфтетата поръсени с разтопено масло. |
|